Od 1. ledna 2023 jsme partnerem projektu EDIH ČVUT 

 

EDIH ČVUT je Evropské centrum pro digitální inovace (EDIH) v oblasti umělé inteligence a strojového učení. Zaměřuje se na transfer důvěryhodných řešení a služeb do průmyslu, zdravotnictví, dopravy a energetiky.

Od roku 2023 se VUPI zapojuje aktivitami ve prospěch podnikatelů ve výzkumném projektu Evropského digitálního inovačního hubu (ED IH) ČVUT. Konsorcium zahrnující silné inovační partnery je zaměřeno zejména na podporu firem, včetně těch malých a středních, start-upů a veřejné správy v oblasti umělé inteligence a strojového učení. Propagujeme a konzultujeme nasazování služeb umělé inteligence do podnikatelských subjektů. Rozvoji služeb v oblasti umělé inteligence se budeme věnovat do plánovaného konce projektu v roce 2026.

Cílem EDIH je propojovat výzkumnou a soukromou sféru, poskytovat a zprostředkovávat inovativní digitalizační služby zejména pro malé a střední podniky a veřejnou správu, aby se ČR stala lídrem v oblasti inovací. Cílem je posílit ekosystém AI v klíčových sektorech české ekonomiky a také podpořit evropskou konkurenceschopnost zapojením českých firem i veřejné správy do celoevropského AI ekosystému, který je založen na excelenci a důvěře.

Projekt potrvá do roku 2026 a VUPI bude mít na starosti oblast školení lidských/měkkých dovedností a rozvoje podnikavosti v návaznosti na téma AI.

Informace o projektu: European Digital Innovation Hub – EDIH CTU

Informace o službách projektu: Služby – EDIH CTU

Naše aktivity: